Scroll to top

Rekonštrukcia interiéru v BD zo 60-tych rokov


admin - 9. októbra 2014 - 1 comment

Klienti kúpili starší byt v centre Popradu v pôvodnom stave. 3-izbový byt potreboval kompletnú rekonštrukciu. Pôvodná dispozícia bytu bola nevyhovujúca. Mal tmavé uzavreté izby, malú kúpeľňu a nedostatok úložných priestorov. Interiér bolo potrebné otvoriť a čo najviac presvetliť.

V návrhu sme vymenili polohu obývačky a spálne tak, aby obývacia izba priamo nadväzovala na kuchyňu. Takto sa ale obývačka dostala na severnú stranu dispozície. Aby sme vtiahli slnečné svetlo do celého bytu, navrhli sme medzi spálňu a obývačku sklenenú priečku.

Zo strany obývačky sme pred sklenenú priečku umiestnili otvorenú knižnicu. Tá miestnosti od seba opticky oddelila.

Pomocou závesov zo strany spálne si domáci môžu priestor podľa nálady prepojiť alebo oddeliť.

V spálni nebolo nutné umiestniť šatníkové skrine, v byte sa totiž nachádza samostatný „walk-in“ šatník. Postel s predĺženým čelom a TV komoda sú jediným nábytkom v spálni.

Všetky drevené nábytky v byte sme vyrobili na mieru. Zvolili sme kombináciu bieleného dubu, antracitu a lesklej bielej.

Obývacia izba sa nachádza v centre bytu, s priamou nadväznosťou na kuchyňu. Okrem veľkej sedačky a kútika s knižnicou sme do nej umiestnili aj okrúhly jedálenský stôl. Celý priestor sme zútulnili použitím záclon a závesov.

Kuchyňa je oproti pôvodnej dispozícií síce menšia, no optimálnym tvarovaním kuchynskej linky sme vytvorili dostatočnú pracovnú plochu aj množstvo odkladacích priestorov. Zjednotenie kuchyne s obývačkou sme dosiahli použitím rovnakých materiálov a farebnosti.

Pracovnú plochu v kuchyni osvetľuje LED pás zafrézovaný na spodnej strane horných skriniek. Zväčšená hĺbka pracovnej plochy vytvorila miesto na uloženie kávovaru a iných kuchynských spotrebičov.

Nedostatok úložných priestorov vyriešil „walk-in“ šatník a vstavané skrine na mieru. V kúpeľni sme za posuvné dvere takejto skrine ukryli práčku so sušičkou a zároveň sme vytvorili miesto na odkladanie prádla a čistiacich prostriedkov. Takto pôsobí aj malá kúpeľňa usporiadane a priestranne.

Farebnosť obkladov bola zvolená neutrálna s jemným nádychom staroružovej.

V celom byte sme opakovali rovnaký spôsob osvetlenia – priame osvetlenie v podobe reflektorov a nepriame osvetlenie LED pásmi, ktoré sú umiestnené vo vynechaniach sadrokartónového stropu. Vhodnou kombináciou svietidiel sa dá v byte vytvoriť tá správna atmosféra.

 

Related posts

1 comment

  1. Martina

    Nádhera. Vůbec to nevypadá jako panelákový byt. Něčeho obdobného bych ráda docílila i u svého panelákového bytu.

Post a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *